Stránky fanúšikov VyVolení Dom Snov nájdete od teraz webu:
VyVolení: Dom snov
VyVolení - Dom snov

9. 5. 2013

Českí fanúšikovia o nových VyVolených: Je to plagiát inej šou?!

Krátko po tom, ako sa na internete objavila informácia, že TV Joj chystá veľký letný projekt - návrat VyVolených v novej podobe, sa v diskusiách rozmohli špekulácie, že nepôjde o "čistokrvnú" verziu obľúbenej reality šou. Českí fanúšikovia si totiž spomenuli na šou s veľmi podobným námetom a názvom, ktorú kedysi vysielala TV Nova.


V novej sérii slovenských VyVolených bude 14 súťažiacich bojovať o hlavnú cenu - dom snov. Ten si však musia spoločnými silami zrekonštruovať. Nepôjde teda o luxusné ničnerobenie, ako tomu bolo v predošlých sériách.

Česki fanúšikovia reality šou si však v momente spomenuli na to, že podobný námet už raz v minulosti videli. TV Nova v roku 2009 vysielala projekt s veľmi podobným názvom Dům snů. V ňom 10 manželských párov 4 mesiace stavalo ekologicky úsporné bývanie pod dohľadom odborníkov. Šou nemala veľký divácky ohlas. Podobnosť so zverejnenými informáciami o novej sérií si všimlo viacero internetových diskutujúcich a obávajú sa, že TV Joj chce len využiť legendárny názov VyVolení vo svoj prospech a pripraviť akúsi lacnejšiu obdobu.

Názory českých diskutujúcich:

Ludvik - však to je v podstatě to samáé jako Dům snů, ne?
okkvp - obávám se, že to bude nějaký kompilát obou formátů, ale ráda se budu mýlit či alespoň doufat, že i přes to se povede casting i scénář ;-)
Lucas - jo jo, to už je jedno, jestli to bude denně nebo ne, ale je to to samý jako Dům snů na Nově :) ale to vůbec nevadí, ta show byla dobře udělaná, takže se těším :)
Zix - Podle popisu mi to taky příde spíš jako Dům Snů,kterej u nás taky před pár lety byl na Nově.

Je to však niekoľko faktov. VyVolení sú licencovaný formát maďarskej spoločnosti IKO. TV Joj ako nákupca vysielacích práv by mala dodržiavať určité pravidlá vyplývajúce z licencie a "biblie" projektu. Vo VyVolených súťaží 14 súťažiacich. Toto číslo bolo oficiálne ohlásené aj pre chystanú tretiu sériu. Otázne je, či budú súťažiaci volení v takzvaných Voľbách, ako tomu bolo zvykom v ostatných ročníkoch. Keďže je šou plánovaná na leto, je veľmi pravdepodobné, že tvorcovia po dohode s vlastníkom licencie pristúpili na priamy výber súťažiacich, ktorých zvolí produkcia z kastingov.

Z prvej tlačovej správy tiež nie je jasné, či bude existovať štúdio, či pôjde o dennú verziu VyVolených a či sa dočkáme priamych prenosov alebo o vopred natočené časti. TV Joj hovorí o inovovanej verzii formátu, uvidíme teda, v akom rozsahu zmeny VyVolených zasiahnu a ako to ovplyvní sledovanosť a divácky záujem.

ZDROJ: reality-show.panacek.com, digizone.cz
FOTO: joj.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára